تقویت کنترل مرزی در اتریش، کرواسی، بوسنی و هرزهگووین و مونتهنگرو نیز با افزایش تعدادِ ورودِ مداوم پناهندگان جدید، انتظار میرود.
هدف این کشورها توقف جریان مهاجرت و پذیرشِ تنها تعدادی پناهجوست که از طریق راه و روشهای رسمی بتوانند از آنها حمایت کنند.
این اقدامات و معیارها حرکت پناهندگان را در سراسر منطقه تحت تاثیر قرار خواهد داد.
این چیزی است که شما باید در جریانِ آن قرار بگیرید.
اتریش
اتریش برنامه دارد تا حدود 1000 عضو پلیس و نیروهای مسلح را به نزدیکی مرز اسلوونی در اسپیلفلد در روز دوشنبه 25 ژوئن اعزام کند. این یک تمرین گشتِ مرزی یک روزه برای اثبات این است که نیروهای آنها میتوانند از مرزهای کشور دفاع کنند.
کمی قبلتر در ماه ژوئن، مدیر دفتر پلیس جنایی اتریش، فرانتس لانگ/Franz Lang اعلام کرد که امکانِ وجودِ 80,000 پناهجو وجود دارد که در حال حاضر راهشان را از طریق این منطقه به سمت اروپای غربی باز میکنند.
رهبر محافظهکارِ اتریش، سباستین کورز/Sebastian Kurz اعلام کرد که اولویتِ دولتاش این است که مرزهای اروپا را سختتر کند و با مهاجرت غیرقانونی از جمله ایجاد مراکز پناهندگی در خارج از بلوک اتحادیه اروپا مبارزه کند.
این کشور آماده است تا در صورتی که مشاهده کند کشورهای همسایهی بالکان قادر به کنترل وضعیت نیستند، وارد عمل شود. با این وجود، بستنِ مرزهای اتریش یک تاثیرِ دومینویی خواهد داشت و باعث بسته شدن مرزها در کشورهای دیگر در امتداد مسیر بالکان غربی نیز خواهد شد.
کروواسی
کرواسی از ماه می حضور پلیس را در طول مرزهایش با بوسنی و هرزِگووین افزایش داده است. رییس جمهور کرواسی، کولیندا گاربِر کیتاروویچ/Kolinda Grabar Kitarovic، اعلام کرد که هر کاری میکند تا این مهاجرت را متوقف کند و آنها آمادهاند تا به بوسنی نیز کمک کنند.
بوسنی و هرزِگووین
مدیر خدمات خارجیِ بوسنی، اسلوبادن یوجیک/Slobodan Ujic هشدار داده که اگر اتریش مرزهایش را با اسلووانی ببندد، بوسنی و هرزگووین باید مرزهایش را با صربستان و مونتِنگرو ببندد.
در روز 18 ژوئن، هیئت مستقل مجمع پارلمانی، یک سازمان مسئول پلیس خواستار اقدام فوری برای اعزام حداقل 200 افسر پلیس دیگر به مرزهای خود بود.
به گفتهی سخنگوی پلیس مرزی، سانِلا دوژکوویچ/Sanela Dujkovic، برای امنیت کاملِ مرزِ 1,551 کیلومتری، نیروها به منابع بیشتری نیاز دارند.
بر طبق گفتهی شورای وزیران، مقامات بیش از 6,000 نفر را از ابتدای سال 2018 ثبتنام کردهاند.
نیروهای مرزهای بوسنی اکنون با دقت تمام، همهی وسایل حمل و نقل و قطارهای ورودی از صربستان و مونتنگرو را بررسی میکنند.
مونتِنگرو
مونتهنگرو یک توافقنامهی وضعیت با آژانس گارد مرزی و ساحلی اروپا/Frontex امضا کرده است. اگر این توافقنامه توسط 28 کشور عضو اتحادیه اروپا تصویب شود، به آژانس گارد مرزی و ساحلی اروپا/Frontex اجازه میدهد تا فعالیتهای عملیاتی را در مرز دریایی مونتهنگرو با ایتالیا و مرز کوتاه زمینی با کرواسی انجام دهد.
با این وجود، بیشتر مرزهای زمینیِ آن با کشورهای غیر اتحادیه اروپاست: صربستان/صربیا، بوسنی و کوزوو.
مونتهنگرو همچنین در نظر دارد تا حصارهای سیمی و خاردار بر روی مرزش با آلبانی بسازد تا هجوم مردم به اتحادیه اروپا را کاهش دهد. هانگری/مجارستان هم برای این کار پیشنهاد کمک کرده است.
عکس جلد © رویترز/آنتونیو برونیک