اگر شما شاهد خشونت پلیس یا بازگرداندن افراد در مرزها بودهاید و یا این مساله را تجربه کردهاید:
- بوسنی و هرزِگووین
- کروواسی
- اِسلوونی
- هانگری/مجارستان
میتوانید با سازمان نظارت بر خشونت مرزی در تماس باشید، سازمانی که موارد مانندِ این را که مقامات عضو اتحادیه اروپا نیز شامل آن باشند را ثبت و منتشر میکند.
آنها این فرصت را فراهم میکنند که داستانتان شنیده شود و نقض اساسی حقوق بشر در مرزها را در معرض نمایش قرار میدهند. با این وجود، گزارش وضعیت و پروندهتان به این معنی نیست که بصورت اتوماتیک بتوانید از پشتیبانی حقوقی برخوردار شوید.
چطور میتوانم یک مورد را گزارش کنم؟
شما میتوانید چیزی که تجربه کردهاید و یا شاهد آن بودهاید را به زبان انگلیسی یا فرانسوی از طریق موارد زیر برای آنها بفرستید:
- ایمیل به mail@borderviolence.eu
- پیغام فیسبوک
افرادی که پیغام شما را دریافت میکنند تنها میتوانند به زبان انگلیسی و فرانسوی با شما ارتباط برقرار کنند، بنابراین بسیار اهمیت دارد که به یکی از این زبانها بنویسید.
شما میتوانید یک مورد را به بصورت ناشناس بدون نام یا دادههای شخصی گزارش کنید. با اینکه آنها آدرس ایمیل یا نام کاربری فیسبوکتان را میبینند اما نام یا جزییات تماستان را در هیچکجا منتشر نمیکنند.
انتظار چه پاسخی باید داشته باشم؟
بعد از اینکه تیم نظارت بر خشونت مرزی ایمیل یا پیام شما را دریافت کند، به احتمال بسیار زیاد جزییات بیشتری را از شما درخواست خواهند کرد. آنها فقط در صورتیکه اطلاعات کافی در مورد وضعیتتان داشته باشند، گزارش را منتشر میکنند. اگر آنها اطلاعات لازم را دریافت کنند، گزارش را بدون نام و بدون مشخص کردن نامتان، بر روی وبسایتشان منتشر میکنند. سازمان نظارت بر خشونت مرزی برای افزایش فشار بر موسساتی که مسوول نقض حقوق بنیادی اساسی در مرزهای اتحادیه اروپا هستند، از اطلاعاتی که با آنها به اشتراک گذاشتهاید استفاده خواهد کرد.
تیم نظارت بر خشونت مرزی نمیتواند از طریق راههای حقوقی کمکی برای شما فراهم کند. در موارد استثنایی، آنها میتوانند به سازمانهای شریک خود در سایر کشورهای اروپایی مانند هانگری/مجارستان و کروواسی که پشتیبانی حقوقی برای پناهندگان، پناهجویان و مهاجران فراهم میکنند، دسترسی پیدا کنند.
پیامدهای احتمالی گزارش چیزی از طریق تلفن و رسانههای اجتماعیتان چیست؟
در برخی از کشورها، مقامات و مسوولین تلفنِ پناهندگان را در زمان روند پناهندگی چک میکنند. بر اساس پیشینهی گفتگوها، فعالیتها و چک کردن و بررسی رسانههای اجتماعیتان مانند فیسبوک و واتساَپ، آنها میتوانند تشخیص بدهند که شما در چه کشورهایی بودهاید. مقامات میتوانند احتمالن شما را به یکی از آن کشورها بازگردانند.
هنگام استفاده از رسانههای اجتماعی خطرات و عواقب بالقوهای مربوط به حریم خصوصی و ایمنی شما وجود دارد.
در اینجا مقالهای در مورد نحوهی استفادهی برخی از مقامات اروپایی از اَبَردادهها بر روی تلفنهای همراه برای باز پس فرستادن مهاجران وجود دارد.
چطور میتوانم برای پروندهام درخواست پشتیبانی حقوقی کنم؟
اگر میخواهید در هانگری/مجارستان درخواست کمک حقوقی بدهید، میتوانید یک ایمیل یا یک پیغام فیسبوک به کمیته مجلس هلسینکی بفرستید.
اگر در صربیا/صربستان به کمک حقوقی نیاز دارید، میتوانید با مرکز حقوق بشر بلگراد تماس بگیرید.
عکس جلد © Martine van Bijlert