🇬🇷 دریافت تابعیت یونان: مواردی که لازم است بدانید 🇬🇷

آیا سوالی در مورد دریافت تابعیت یونانی دارید؟

اگر گفتگوی زنده‌ی Refugee.Info را بر روی صفحه‌ی فیس‌بوک ما در ماه سپتامبر از دست داده‌اید، نگران نباشید!

ما اینجا مهم‌ترین پرسش‌ها و پاسخ‌ها را که توسط وکیل و متخصص شهروندی از سازمان نسل 2.0، واگلیس نتولیس/Vagelis Ntouvlis گرد آورده‌ایم.

شما همچنان می‌توانید ویدئوهای گفتگوی زنده ما را بر روی صفحه‌ی فیس‌بوک Refugee.Info مشاهده کنید.

شما همچنین می‌توانید اطلاعات بیشتری را بر روی وبسایت ما بخوانید.

FB-Live-on-GC---FA

تابعیت یونانی چیست؟

تابعیت به معنی ارتباط قانونی بین فرد و کشور است. بنابراین تابعیت یونانی، به معنی ارتباط قانونی بین افرادی است که در یونان و یا در خارج از کشور یونان، جمهوری هلنیک زندگی می‌کنند.

اگر تابعیت یونانی بگیرید، یک کارت شناسایی یونانی دریافت خواهید کرد و از حقوق مشابه با شهروندان یونانی و دیگر شهروندان اتحادیه اروپا برخوردار خواهید بود. برای مثال، قادر خواهید بود که در یک کشور اروپایی دیگر زندگی کنید، درحالی‌که به‌عنوان یک پناهنده‌ی شناسایی‌شده نمی‌توانید این کار را انجام دهید. همچنین قادر خواهید بود که در انتخابات‌های یونانی رای بدهید.

شرایط لازم برای تابعیت یونان چیست؟

برای دریافت تابعیت یونانی، لازم است که:

در یونان وضعیت قانونی داشته باشید و زبان، فرهنگ و تاریخ یونانی را بدانید. صبر داشته باشید.

نکته‌ای که در این روند اهمیت دارد، سال‌هایی که در یونان بوده‌اید نیست بلکه داشتن وضعیت قانونی‌ است که بسیار مهم می‌باشد.

اگر شما در 3 سال گذشته وضعیت پناهندگی و یا اجازه اقامت داشته‌اید، در این‌صورت جهت درخواست برای تابعیت یونانی واجد شرایط هستید. شما باید همچنین اثبات کنید که برای مدت 3 سال را به‌صورت قانونی و مداوم در یونان زندگی کرده‌اید.

بنابراین دریافت اجازه اقامت اولین قدم برای این کار است!

پناهندگان و افراد بدون دولت باید به مدت 3 سال به‌صورت قانونی در یونان زندگی کرده باشند. افراد دارای حمایت تکمیلی یا جانبی و مهاجران بلند مدت باید به مدت 7 سال به صورت بلند مدت در یونان زندگی کرده باشند.

اگر با یک شهروند یونانی ازدواج کرده باشید، می‌توانید بعد از 3 سال زندگی قانونی در یونان برای تابعیت یونانی درخواست بدهید.

چگونه می‌توانم برای تابعیت یونانی درخواست بدهم؟

در ابتدا، به شهرداری بروید که محل اقامت قانونی‌تان در آنجا قرار دارد و درخواستی مبنی بر تقاضای تابعیت یونانی را به آنجا ارائه کنید.

بعد از آن شما می‌توانید در دفتر اداری شهرداری، برای تابعیت یونانی درخواست بدهید.

آن‌ها مدارک زیر را از شما می‌خواهند:

  • یک فرم درخواست برای تابعیت یونانی
  • یک کپی از اعلامیه‌ی درخواست تابعیت یونانی که نزد شهرداری ارائه کرده‌اید.
  • یک عکس شناسایی رنگی
  • یک کپی از اجازه اقامت‌تان
  • یک کپی از سند سفرتان در صورتی‌که داشته باشید. گواهی تولدتان از کشور اصلی‌تان (اگر نمی‌توانید این سند را تهیه کنید، می‌توانید سند مربوط به تصمیم اعطای پناهندگی‌تان را ارائه کنید).
  • اعلامیه‌ی مالیاتی‌تان از سال قبل‌
  • شماره‌ی امنیت اجتماعی‌تان (AMKA

چطور اثبات کنم که زبان یونانی می‌دانم؟

افرادی که در مدرسه‌های یونانی درس می‌خوانند، دانشِ زبان یونانی‌شان را با شرکت در مدرسه به اثبات می‌رسانند. اگر محصل نیستید، باید توسط کمیته‌ی تابعیت که در مورد درخواست شما تصمیم می‌گیرد،‌ مصاحبه شوید.

چگونه می‌توانم به بهترین حالت ممکن برای امتحان‌ها و مصاحبه آماده شوم؟

روند مصاحبه در حال حاضر در حال تغییر است چرا که وزارت امور داخلی یونان تعداد زیادی شکایت دریافت کرده است.

این وزارتخانه 300 پرسش و پاسخ را بر روی سایت‌اش آپلود خواهد کرد. شما می‌توانید از طریق خواندن این پرسش‌ها برای مصاحبه آماده شوید.

از بین این 300 پرسش، 30 پرسش بصورت تصادفی بوسیله‌ی سیستم الکترونیکی انتخاب خواهد شد و شما باید به 20 عدد از آن‌ها به درستی پاسخ دهید. این سیستم الکترونیکی جدید از بی‌طرف بودن روند مصاحبه اطمینان حاصل خواهد کرد.

مراحل بعدی بعد از مصاحبه‌ام چه چیزهایی خواهند بود؟

اگر مصاحبه‌ی موفقیت‌آمیزی داشته باشید، باید حدود یک سال منتظر شوید تا نام‌تان در روزنامه‌ی ملی اعلام شود.

متاسفانه، بعد از آن باید یک سال دیگر منتظر شوید تا سوگند مربوط به تابعیت را انجام دهید.

مرحله‌ی آخر ثبت‌نام‌تان در شهرداری محلی‌تان می‌باشد.

چه مدت طول می‌کشد تا تابعیت را اعطا کنند؟

همه‌ی این روند ممکن است تا حدود 5 سال به طول بیانجامد.

این بدین دلیل است که دولت یونانی به اندازه‌ی کافی آماده نیست. مقامات انتظارِ این همه درخواست را نداشتند به همین دلیل کارکنان‌شان به اندازه‌ی کافی نیستند.

در حال حاضر اگر برای تابعیت در شهرداری آتن درخواست بدهید، باید زمان زیر را صبر کنید:

  • 3 سال برای مصاحبه
  • 1.5 سال برای تصمیمی که در روزنامه‌ی ملی در مورد شما منتشر می‌شود، صبر کنید

در سال بعد از آن،‌ انجامِ سوگند تابعیت و ثبت‌نام در شهرداریِ محلی اجباری می‌باشد.

هزینه‌ی این کار چقدر خواهد بود؟

هزینه‌ی این کار برای پناهندگان شناخته‌شده €100 یورو می‌باشد و برای مهاجران و همه‌ی گروه‌های دیگر هزینه‌ی آن €700 یورو خواهد بود.

آیا ملیت من نقشی در دریافت تابعیت یونانی ایفا می‌کند؟ آیا با من متفاوت رفتار می‌کنند؟

خیر، ملیت شما هیچ نقشی در این مورد ایفا نمی‌کند. مهم‌ترین نیاز شما این است که در یونان دارای وضعیت قانونی باشید.

من در یونان وضعیت پناهندگی دارم و با خانواده‌ام زندگی می‌کنم. اگر تابعیت یونانی بگیرم، بقیه‌ی افراد خانواده‌ام نیز تابعیت دریافت می‌کنند؟

افراد زیر سن قانونی و عضوهای مجرد خانواده به صورت اتوماتیک تابعیت دریافت می‌کنند. عضوهای بالغِ خانواده باید برای تابعیت درخواست بدهند و روند تابعیت یونانی را طی کنند.

در مورد نوزادانی که در یونان به دنیا می‌آیند چه؟

به دنیا آمدن در یونان به نوزادی که از پدر و مادر خارجی متولد شده باشد، تابعیت یونانی نمی‌دهد.

کودکانی که در یونان متولد می‌شوند می‌توانند بعد از اتمام اولین کلاس مدرسه‌ی ابتدایی در صورتی‌که هم پدر و هم مادرشان حداقل 5 سال به صورت قانونی و پیوسته قبل از تولد کودک‌شان در یونان زندگی کرده باشند، برای تابعیت درخواست بدهند.

سازمان نسل 2.0 قرمز (Generation 2.0 RED) در میدان Eleftherias شماره‌ی 14 (میدان Koumoundourou)، در آتن، 10553 واقع شده است. شما می‌توانید از طریق شماره‌ی 00302130884499 و ایمیل info@g2red.org با آن‌ها تماس بگیرید.